Esquerra Unida de les Illes Balears ha denunciat públicament els darrers atacs feixistes que han patit les plaques en record dels represaliats a la Guerra Civil al Cementiri de Búger.

Són uns atacs que ja fa un temps que es repeteixen arreu de les Illes Balears, però també a la resta de l’Estat espanyol. Dia rere dia ens arriben notícies de nous atacs contra elements en record de les víctimes franquistes o de la II república.

Segons Juanjo Martínez això es deu a “la feina del PP i C’s, que han trobat en el conflicte català l’excusa perfecta per esperonar el feixisme. És el que a ells els beneficia, ha quedat demostrada la seva nostàlgia pel franquisme quan s’han de pronunciar sobre una proposta de recuperació de la memòria històrica o de reparació.”

“Si bé és cert que els feixistes són una part minoritària de la nostra societat i que fins ara havien restat adormits, ara els han fet despertar i es pot esperar qualsevol cosa negativa d’aquests individus. Al feixisme se’l combat amb antifeixisme, i a l’Estat espanyol la justícia està embarrancada als anys 70 encara, és per això que reclamem contundència contra aquests tipus d’atacs que no fan més que aprofundir en una ferida que segueix molt oberta encara.” Finalitza Martínez.

Precisament aquesta tarda, a les 19.00 h al cementiri de Palma, EUIB i el PCIB han organitzat un acte d’homenatge en memòria de Matilde Landa, qui fou antifeixista i morí a la presó a causa de la repressió franquista l’any 1942. A la suma de discursos que estaven preparats per aquesta tarda, Juanjo Martínez ha confirmat que tindrà unes paraules pels darrers atacs feixistes que s’han patit a Búger.

Share This