Esquerra Unida de les Illes Balears, mitjançant el seu Coordinador General, Juanjo Martínez, ha donat suport aquesta tarda a la denúncia pública realitzada per Terraferida contra CEMEX per la intenció d’aquesta multinacional de destrossar la serra de Bellveure per a treure’n rendiment econòmic.

S’ha de tenir en compte que, a més de suposar una destrucció massiva del territori, també comporta altres danys al medi ambient i a les persones, com poden ser l’expulsió de CO₂ i altres gasos tòxics, un augment del trànsit de vehicles pesats, pols i renou.

Segons Juanjo Martínez “no podem tolerar que se segueixi destruint territori d’aquesta manera, menys en un lloc que va ser declarat Patrimoni de la UNESCO, sigui un lloc d’interès geològic, Àrea natural d’especial interès,…”

Tal com ha denunciat Terraferida, Juanjo Martínez ha volgut apuntar que “Això no estaria passant sense la complicitat del PP de Matas, que estant al Govern va paralitzar el Parc Natural de la Serra de Tramuntana. Els Governs posteriors s’han quedat de mans creuades i ara ens trobem amb aquesta situació.”

Igualment, el Coordinador General d’EUIB, ha finalitzat les declaracions -recollint les declaracions de Terraferida- amb unes preguntes dirigides al Govern de les Illes Balears i al Consell Insular de Mallorca: “Té res a veure l’enllaç de l’autopista Inca-Palma amb Lloseta amb què ara CEMEX vulgui fer créixer l’explotació? En tenia coneixement el Govern balear o el Govern del Consell Insular?”

Share This