Amb aquestes dures paraules s’ha expressat el Coordinador General d’Esquerra Unida de les Illes Balears. Després de l’anunci que el Ministeri d’economia i hisenda hagi manifestat la negativa a negociar un Regim Especial per a les Illes Balears.

Un cop més, des del Govern espanyol es mira cap a un altre costat, a l’hora de tenir en compte el fet insular de les Balears i les necessitats que això implica, molt diferents de les de Madrid o a les d’Andalusia -Comunitat Autònoma d’on prové la Ministra Montero.

Seria molt criticable que qui portés a terme aquest menysteniment fos el PP o C’s, però encara ho és molt més per part d’un govern que es fa dir «socialista» i que, a més, té als seus companys de partit governant a les Illes Balears, fet que podria semblar facilitador a l’hora de negociar qualsevol cosa.

Per a Juanjo Martínez: «No sabem si tenim a Montero o a Montoro de Ministre, perquè estan tenint la mateixa empatia cap a les Illes Balears. El que està clar és això, que estan jugant de la mateixa manera amb els interessos i necessitats de les Illes Balears i no es pot permetre.»

«Les Illes Balears tenen unes necessitats específiques a causa del fet insular i, si no ho volen veure, els haurem de fer veure al carrer. La gent està molt cansada de les anades i vingudes dels diferents Governs espanyols, en referència al REB, per tant des d’aquí exigim als PSIB i al PSOE que es tornin a asseure a la taula i solucionin això ja» afirma Martínez.

Finalment, ha declarat que «l’exigència d’un nou REB no és un tema baladí, és una necessitat i exigim la modificació d’aquest, que ha d’anar acompanyat d’un increment de la nostra sobirania, per tal de tenir la veu que a Madrid no ens donen. Si no és així, no tenim por al carrer, farem una crida a la mobilització ciutadana per tal de conquerir al carrer la justícia que a les institucions de Madrid no ens volen atorgar.»

Share This