Esquerra Unida de les Illes Balears valora molt positivament l’inici de les taques d’exhumació de la fossa al cementiri vell d’Eivissa, iniciades aquest dilluns 5 de novembre.

Agraïm la implicació de les administracions intervinents, en aquest cas el Govern Balear -a través de la Conselleria de Cultura- i l’Ajuntament d’Eivissa, i l’esforç i perseverança de l’entitat memorialista promotora del procés, el Fòrum per la Memòria d’Eivissa i Formentera.

La campanya que els darrers mesos ha portat a obrir diverses fosses per la geografia balear és un acte sense precedents, un acte de reparar les víctimes i de cercar la veritat dels fets esdevinguts fa ja vuit dècades. Els efectes de la repressió franquista surten, a poc a poc, a la llum.

Des d’EUIB i la seva Àrea de Memòria Històrica celebrem aquesta nova fita i encoratgem el Govern i les entitats memorialistes a resseguir la seva tasca que, sens dubte, és alhora un dic de contenció contra l’auge de l’extrema dreta a les Illes, a l’Estat i la resta d’Europa.

Share This