Aquesta setmana s’han les dades presentades de l’EAPN referents a l’informe de l’Estat de la Pobresa a les Illes Balears 2017. Un informe on es confirma que «a les Illes Balears cada cop hi ha més gent en situació de pobresa i/o exclusió social» segons paraules de la presidenta de l’EAPN, Margalida Jordà.

Després d’analitzar l’informe, Juanjo Martínez ha considerat que «les dades reflecteixen el que veiem cada dia al carrer, posa números exactes a una tragèdia que ja coneixíem i que alguns han volgut obviar.»

«Ens trobem casos de persones que no poden pagar-se un lloguer, ni tan sols assegurar-se tres menjars al dia. Les dades ens mostren que un 25% de la població de les Illes està en risc de pobresa i/o d’exclusió social, tenim a 87.000 persones sobrevivint amb menys de 355 euros mensuals, quin tipus de societat estem creant?» es demana Martínez, que afegeix que «s’està permetent, des de les institucions, que els rics siguin més rics i els pobres més pobres; ja fa temps que des d’Esquerra Unida estem exigint un pla de xoc per tal de parar aquesta tragèdia amb la qual conviuen milers de persones a les Illes. Però no només això, un pla de xoc és temporal, mentre s’ha de treballar un canvi de model on la redistribució econòmica sigui justa.»

«La taxa d’atur encara és molt elevada, però no és només això, és que gràcies a la situació de crisi que hem i estem vivint s’ha cronificat la figura del treballador pobre, és molt greu que un treball no t’asseguri una vida digna. Les Balears tenim un model econòmic molt precari, sustentat en essència pel sector serveis, però és que aquest sector no s’ha preocupat tampoc pel valor afegit que pugui crear una mica d’estabilitat, s’ha preocupat per vendre més i més sense pensar que tenim un territori i recursos finits.»

«Per tant, des d’EUIB, hem proposat -a més del pla de xoc- l’elaboració d’un pla a mitjà termini que rediversifiqui l’economia i que ajudi a crear llocs de feina estables i amb unes condicions laborals dignes.» Ha finalitzat el coordinador d’EUIB.

Share This