Si bé de cada cop són menys les parròquies que el 20 de novembre celebren misses en memòria del dictador Francisco Franco, encara hi queden una vintena de parròquies arreu de l’Estat que ho continuen fent de manera oberta.

N’hi ha d’altres que no l’anuncien com a tal i que s’inventen jocs de paraules per tal de no incomplir la llei de Memòria Històrica. Aquest és el cas de la parròquia de Santa Margalida de Palma, una parròquia castrense, on el seu Rector va recordar veladament a Franco i demanar una pregària en mostra de gratitud, segons informen diversos mitjans de comunicació.

Des d’EUIB han considerat inadmissible que se segueixin dedicant misses o qualsevol acte de tribut a la memòria del dictador. I és per aquest motiu que Juanjo Martínez ha demanat explicacions al Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull.

«Som conscients que el feixisme està en un moment de creixement i que l’església està intrínsecament lligada al franquisme, però així i tot ens sembla inadmissible que una institució, que encara – de moment- segueix rebent tants diners de l’Estat, segueixi dedicant misses a la memòria d’un dictador.» ha declarat Juanjo Martínez.

«Creiem que Sebastià Taltavull, Bisbe de Mallorca, hauria d’oferir explicacions i demanar disculpes, perquè no entenem com el bisbat de Mallorca permet celebrar misses en record d’un dictador que va assassinar a milers de persones no sols arreu de l’Estat sinó també a Mallorca. Les explicacions i disculpes no són per nosaltres, són per totes aquelles persones que van patir la dictadura, les persones demòcrates i a tots els contribuents, per un acte que resta més credibilitat, si és possible, a una institució ja desgastada de per si.» ha finalitzat Martínez.

Share This