Esquerra Unida de les Illes Balears ha decidit portar al Congrés dels Diputats la missa en honor a Franco que es va celebrar a la parròquia de Santa Margalida de Palma. Ho ha fet de manera escrita mitjançant la diputada d’IU Eva García Sempere.
Cal recordar que aquesta parròquia està situada dins de l’Hospital Militar de Palma, que pertany al Ministeri de Defensa.
El gener de 1979 es va establir entre la Santa Seu i l’Estat espanyol un Acord sobre l’Assistència Religiosa a les Forces Armades i Servei Militar de Clergues i Religiosos, actualment en vigor. Segons sembla, al albur d’aquest acord, membres de l’arquebisbat castrense ho estan utilitzant per exaltar a una dictadura sagnant en un ofici religiós dirigit als nostres militars a Palma.
És per aquest motiu que s’han formulat les següents preguntes al Govern per a la seva resposta per escrit:
– A qui pertany en l’actualitat dita parròquia castrense?
– Que opina el Govern que a una parròquia castrense a dins d’un Hospital Militar del Ministeri de Defensa es realitzi una missa en la qual s’enalteix al dictador Francisco Franco?
– Estava el Govern informat que es celebraria aquesta missa d’homenatge el 20 de novembre?
– Coneix el Govern si hi varen assistir militars?
– Quines mesures pensa adoptar el Govern perquè aquesta exaltació pública del dictador no torni a produir-se en una parròquia castrense?
– Està disposat el Govern a denunciar i derogar aquest acord amb la Santa Seu, utilitzat per fer propaganda feixista i enaltiment del dictador Francisco Franco entre els nostres militars?
Share This