Esquerra Unida de les Illes Balears ha anunciat avui que en els propers dies arrancarà una campanya d’afiliació per tal de fer créixer l’organització i per tal d’augmentar la participació en les pròximes eleccions primàries que es celebraran a la formació de cara a les eleccions municipals, insulars i autonòmiques de maig del 2019.

Per a facilitar el procés d’afiliació s’habilitarà un formulari web on les persones interessades podran sol·licitar informació i, si així ho desitgen, podran inscriure’s.

Juanjo Martínez, Coordinador General d’EUIB, ha animat a «tota la ciutadania d’esquerres, amb sensibilitats feministes, ecologistes i de classe, a afiliar-se per tal de participar en les primàries, sigui participant de les candidatures, de l’elaboració del programa o elegint als representants que hauran de representar a EUIB i a la classe treballadora a les institucions.»

Per Martínez «eixamplar la base és necessari, no només de cara a les eleccions sinó per a construir una majoria social sensible amb els treballadors i treballadores d’aquesta comunitat. Hem detectat que a les portes d’unes eleccions és quan s’apropa més gent als partits polítics per tal de participar-hi i dir la seva. Nosaltres encetarem aquesta campanya amb la intenció que la participació sigui estable i que no es perdi després del 26 de maig, perquè creiem fermament que no es pot deixar als representants polítics actuar sense una base que decideixi les polítiques a portar a terme.»

«Ja fa temps que estem treballant, de manera interna, cercant la manera d’eixamplar aquesta base; fins ara ens hem centrat molt en diferents associacions, plataformes, entitats i col·lectius de molts diversos àmbits per tal de portar propostes serioses i contundents per canviar la realitat de les persones de les illes, fet que s’ha traduït en multitud d’iniciatives a les diferents institucions on hi tenim representació, inclús hem presentat iniciatives al Parlament Balear -on en aquests moments no hi tenim representació- amb desenllaç positiu.» ha declarat Martínez, que ha finalitzat afirmant que «Si bé la col·laboració amb diferents col·lectius ha funcionat a la perfecció, ara és el moment d’apropar-nos a persones individuals -sense participació en entitats- per tal de recollir també les seves propostes.»

Share This