Esquerra Unida de les Illes Balears ha denunciat l’abandonament, per part de les institucions, d’una família de 15 persones de Llucmajor, de les quals 7 tenen alguna discapacitat i/o malaltia greu.

Francisco González, portaveu d’EU Llucmajor i exregidor al mateix municipi, ha denunciat mitjançant un vídeo la greu situació que està patint la família Santiago Moreno, família que està composta per 14 adults i un menor d’edat i que, a més de comptar amb 7 membres amb alguna discapacitat i/o malaltia greu, pesa sobre ells una ordre de desnonament amb data del proper dilluns 3 de desembre.

Un dels membres de la família ha hagut de ser hospitalitzat aquest matí en estat molt greu amb pronòstic crític i González, des de l’hospital de Son Llatzer on s’ha hagut de traslladar per acompanyar a la família, ha denunciat que “l’Ajuntament de Llucmajor s’havia compromès a ajudar als Santiago Moreno amb treballadors socials i psicòlegs, a dia d’avui no tenim notícies i porto des d’aquest matí intentant parlar amb el Batlle de Llucmajor -perquè els brindi l’ajuda urgent que necessiten- i no em respon al telèfon. Del Consell Insular i del Govern Balear no en tenim notícies.”

“Aquesta situació és indignant, hi ha una família amb unes necessitats vitals que haurien de ser ajudades per les institucions i aquestes els donen l’esquena. Estan desesperats i no saben on més anar a demanar ajuda” declara González.

La Plataforma Stop Desnonaments Mallorca és qui s’ha encarregat de fer totes les gestions administratives per tal que la família no sigui desnonada o, en cas de ser-ho, trobar un habitatge públic on poder-se instal·lar.

“Ara mateix viuen en una casa ocupada, sense aigua corrent. De les 15 persones només dues tenen treball i és precari i temporal, a més d’això només reben alguna ajuda de 200 euros alguns dels membres que tenen una discapacitat. Dilluns els trauran de casa si ningú ho impedeix, per si fos poc avui han hagut d’ingressar a un dels membres en estat molt greu, des d’Esquerra Unida exigim que l’Ajuntament de Llucmajor posi cartes a l’assumpte i no permeti que ningú hagi de passar per això.” ha finalitzat el Portaveu d’EU Llucmajor.

Share This