L’alumnat de la Universitat de les Illes Balears està organitzant un referèndum, de cara al pròxim febrer, on es plantejarà la dicotomia «monarquia o república». Aquesta proposta sorgida des dels mateixos estudiants, qui diuen no sentir-se interpel·lats per la decisió implícita de la monarquia dins del pac de la democràcia al 78.

Des d’EUIB no podem fer altra cosa que mostrar la nostra alegria, pel fet que les estudiants autogestionades iniciïn l’organització d’un referèndum d’aquestes característiques, demostrant -un cop més- la capacitat crítica i transformadora de les universitats.

Per altra banda, creiem que des de la institució se’ls ha de brindar tota l’ajuda possible per tal que puguin organitzar un acte tan democràtic com és un referèndum i més tenint en compte que es planteja una cosa tan important, com és el model d’Estat en el qual volen viure. Creiem que això crearà un important i ric debat de cara a la presa de decisions en un futur no molt llunyà.

Juanjo Martínez ha declarat que «estem contents que els estudiants posin en marxa una activitat tan democràtica com és decidir col·lectivament quin model d’Estat volen: la monarquia o la república. Està clara quina és la nostra opinió sobre el model d’Estat, per a nosaltres és una simple decisió entre continuar sense democràcia o triar la democràcia com a projecte per avançar.»

«Des d’EUIB donem suport a aquest referèndum, brindem als estudiants la nostra ajuda en el que sigui menester i animarem a la nostra militància universitària perquè participi del referèndum donant suport a l’opció republicana» ha finalitzat Martínez.

Share This