Aquest matí s’ha paralitzat temporalment el desnonament de la família Santiago Moreno de Llucmajor. Família de la qual vam denunciar la situació de vulnerabilitat extrema que està patint i que ha hagut d’esperar més del desitjable en aquests casos per a rebre l’ajuda de les institucions públiques.

Si bé és cert que des de l’Ajuntament, Consell i Parlament s’han estat realitzant algunes gestions per tal de donar resposta a aquest cas extrem, com dèiem, el temps de resposta ha estat 5 dies -els més crítics, amb la mort del membre que estava ingressat a Son Llàtzer- llargs i difícils per a la família i per tots els que els han acompanyat.

Des de Stop Desnonaments Mallorca i Esquerra Unida de Llucmajor -especialment Joan Segura, Alma Vives i Mari Carmen, per part de la plataforma, i Francisco González per part d’EU Llucmajor- s’ha estat treballant intensament per poder parar el desnonament i per assistir a la família en aquests moments tan durs.

Com comentàvem, per desgràcia, el membre de la família que estava en estat crític a l’hospital de Son Llàtzer va morir el passat dissabte capvespre, situació que van haver d’afrontar sense ajuda directa per part de les institucions i que hagués servit de molt degut a les malalties psíquiques que pateixen alguns dels membres. Un fall que no és tant per manca de resposta política sinó un fall quant a empatia amb una família de veïns d’un municipi com Llucmajor on tothom es coneix.

Per altre costat, des d’EUIB volem ressaltar la figura de Juan Ramón Martín Cañas, regidor de l’oposició per Podem, qui ha acompanyat a la família en diversos moments i qui també ha brindat la seva ajuda en tot el que li ha estat a l’abast.

El company Francisco González, portaveu d’EU Llucmajor, que ha estat amb la família tots aquests dies, ha declarat que «la situació ha estat complicadíssima, les companyes de Stop Desnonaments Mallorca i jo mateix hem estat amb la família donant-los tot l’acompanyament, suport i ajuda que hem pogut. Han sigut dies molt durs però, per sort, s’ha aconseguit paralitzar el desnonament de forma temporal, ara només cal esperar per veure quina sortida els poden oferir les institucions. Però l’ajuda humanitària d’emergència i la comunicació institucional han fallat clamorosament.»

Per finalitzar, González ha declarat que «espero que la solució que els puguin brindar sigui satisfactòria, l’Ajuntament i la Conselleria estan treballant per trobar la que sigui més adequada pel cas. Igualment espero que es revisin els protocols de detecció i actuació perquè no torni a succeir un cas així.»

Share This