EUIB ha criticat durament al Govern Balear, especialment a la Conselleria de Salut, per la decisió unilateral de derivar 24.000 pacients de Palma a la PAC d’Es Pont d’Inca.

Una decisió que comporta un augment de gairebé el 70% de pacients que s’atenien fins al moment. Amb una dotació de professionals clarament insuficient, de fet s’estava sol·licitant la contractació d’un altre metge i un infermer abans de l’augment, el servei es veurà empitjorat per als pacients.

Els professionals han mostrat el seu malestar amb aquesta decisió i s’han queixat mitjançant els sindicats, que denuncien una sobrecàrrega de treball insostenible, més tenint en compte que en la PAC de Martí Serra té una sèrie de peculiaritats, com és l’atenció domiciliària, ja que assisteix al centre penitenciari de menors d'»Es Pinaret», una residència per a gent major i quatre residències per a persones amb malalties de diferents gravetats, a més de diverses cases d’acollida.

Una de les majors preocupacions que té el personal laboral, que ens han traslladat directament des dels sindicats, és la saturació del servei, ja que la ràtio de pacients per professional augmentarà de manera més que considerable, el que pot provocar que el personal laboral no doni abast i que els pacients no rebin l’atenció adequada, i que els treballadors volen garantir.

Així, des d’Esquerra Unida i des dels Sindicats, se sol·licita al Govern que negociï amb els professionals, pacients i veïnats abans de prendre qualsevol decisió d’aquest tipus.

Assumir aquest nombre de possibles usuaris és impossible i rompria amb el model assistencial de l’Atenció Primària de la PAC Martí Serra. La proposta dels sindicats i, també, d’Esquerra Unida Marratxí és dotar de personal al Centre de Salut de Son Rullan, un centre perfectament habilitat i que podria assumir perfectament el nombre de pacients que es vol traslladar a Es Pont d’Inca.

Juan Antonio Oliver, coordinador d’EU Marratxí, ha declarat què «és inadmissible que la Conselleria de Salut actuï d’esquena a l’Ajuntament de Marratxí, als treballadors del Centre d’Atenció Primària Martí Serra i als mateixos pacients, i ens indigna que es prenguin decisions d’aquesta envergadura, estan pràcticament duplicant els potencials pacients del centre, saturant als treballadors i empitjorant el servei. Exigim una rectificació de la Conselleria i que s’obrin altres possibles vies per tal de no saturar la PAC Martí Serra i que els 24.000 pacients que volen traslladar tinguin una atenció digna en un lloc més proper.»

Share This