Esquerra Unida de les Illes Balears ha registrat una bateria de preguntes dirigides al Govern espanyol, mitjançant el diputat d’EU País Valencià Ricardo Sixto, per tal d’esclarir la pujada de preus dels bitllets d’avió des de l’augment al 75% del descompte de resident.

Algunes informacions periodístiques asseguren que el Ministra de Foment s’ha compromès amb la Presidenta del Govern de les Illes Balears a estudiar mesures per frenar l’augment dels preus dels vols dels residents balears cap a la península.

Des de diversos àmbits es sospita que les companyies aèries s’aprofiten del descompte del 75% als residents per encarir les tarifes. Això s’ha notat al passat pont de la Constitució i es preveu que passi el mateix per les festes de Nadal. Per exemple, una anàlisi realitzada a la Universitat de les Illes Balears assegura que els vols que parteixen de l’aeroport de Palma són quasi tres cops més cars quan s’aplica el descompte del 75%, i és fàcil comprovar que avui comprar un bitllet des de Palma fins a Madrid el dia de Nadal és cinc cops més car que un de Madrid a Palma.

Així, si continua l’augment de preus, els residents balears es beneficiaran molt poc del descompte establert per als vols a la Península. Existeixen algunes mesures per frenar l’encariment dels vols a la Península, i corregir aquests desequilibris, proposades per diferents agents, com la tarifa màxima o limitar les subvencions que reben les companyies aèries pel descompte de resident.

  • Ha realitzat el Govern algun estudi per avaluar els problemes de preus pels residents balears als seus vols a la Península?
  • Creu el Govern que les companyies aèries s’aprofiten del descompte del 75% per apujar els preus?
  • Quines mesures valora el Govern per frenar l’encariment de preus dels vols a la Península que realitzen els residents a les Illes Balear?
  • Quin és el cost anual que suposen les subvencions dels vols que realitzen els residents de les Illes Balears?
  • Creu el Govern que una solució pot ser limitar les subvencions que reben les companyies aèries pel descompte de resident?
  • Considera el Govern que la tarifa màxima és una solució per frenar l’encariment dels viatges a la Península?
Share This