El passat dissabte l’assemblea d’Esquerra Unida d’Eivissa i Formentera es va convocar per a discutir la darrera oferta de la formació Podem Eivissa per tal de concórrer plegats a les eleccions locals, insulars i autonòmiques del proper maig de 2019.

A aquesta oferta s’arribà després de setmanes d’intenses negociacions a nivell insular i balear, ja que a Mallorca i a Menorca també hi ha un preacord amb aquesta formació.

Després d’un molt profitós debat s’arribà a l’acord d’acceptar l’oferta. Els arguments que més es repetiren foren la necessitat de formar un ample front per a fer front al previsible avanç de l’extrema dreta a l’illa i a les Balears, la coincidència programàtica i el fet de donar continuïtat a l’acord que a nivell federal han subscrit ambdues formacions de cara a les eleccions europees que, recordem, se celebren el mateix dia que les locals i autonòmiques.

Des de l’inici de les negociacions, EU ha posat al bell mig la necessitat de sumar Guanyem Eivissa a aquest pacte. Des de 2015 hem treballat conjuntament a institucions municipals i al Consell i ambdues formacions (EU i Guanyem) entenem la necessitat de crear un bloc d’esquerres sòlid a l’illa.

Per aquest motiu, al Plenari de Guanyem que es va celebrar a la tarda del mateix dia, els membres presents d’Esquerra Unida exposaren dits arguments per tal d’afegir Guanyem a aquest gran front d’esquerres insular. La votació final, però, donà com a resultat per un sol vot de diferència la negativa de Guanyem a afegir-se a l’acord. Lamentem aquesta decisió però respectem el resultat fruit d’un procés democràtic.

Amb Guanyem continuarem mantenint les relacions de cordialitat i bona feina dels darrers tres anys i treballant conjuntament en el si dels grups municipals fins a finals de legislatura.

Així doncs, Esquerra Unida anirà plegat amb Podem a les eleccions locals, insulars, autonòmiques i europees de maig de 2019.

El nom de la candidatura serà Unides Podem. Podem-Esquerra Unida.

Esquerra Unida d’Eivissa i Formentera continuarà essent el garant de les polítiques progressistes a aquesta illa i un dic de contenció enfront l’avanç de l’extrema dreta.

Eivissa, 17 de desembre de 2019
Esquerra Unida d’Eivissa i Formentera

Share This