Esquerra Unida de les Illes Balears es va pronunciar, mitjançant el seu Coordinador General, davant de l’anunci de retirament -per part del Govern espanyol- del recurs contra el decret del català en la sanitat del Govern Balear.

En aquest sentit, Juanjo Martínez va declarar que “ens alegrem que el Govern de Sánchez hagi retirat aquest recurs, ja que atemptava contra els interessos de tots els usuaris de les Illes Balears. L’obsessió del Partit Popular i C’s per eliminar qualsevol cosa relacionada amb el català o Catalunya és malaltissa. Per això considerem que és un acte important que s’hagi retirat el recurs.”
Martínez ha assegurat que “en la pròxima legislatura, en la qual esperem entrar de nou al Parlament Balear, presentarem iniciatives per fer que a tota l’administració pública el català sigui un requisit, igual que ho és el castellà ara mateix” i ha afegit que “és necessari i de justícia amb la nostra llengua, cultura i identitat. Hem de lluitar per la defensa dels nostres trets, que no només són singularitats sinó que enriqueixen la cultura comuna de l’Estat espanyol.”

Per finalitzar, el Coordinador ha declarat que “És curiós que els que volen eliminar la nostra llengua, que junt amb la castellana ens fa bilingües, són aquells que només xerren una llengua. Des d’EUIB creiem que s’utilitza la llengua per crear confrontació davant el conflicte que s’està vivint a Catalunya, alimentar el discurs de l’odi i crear crispació dins de la societat. Per tant, hem de treballar per eliminar aquest discurs de dins l’imaginari popular i defensar la nostra llengua perquè estigui en igualtat de condicions que les altres de l’Estat.”

Share This