Les dades fetes públiques pel Ministeri de Foment, referent al preu de venda i lloguer d’habitatges a les Illes Balears, són esfereïdores. En només cinc anys, el preu mitjà de lloguer d’un habitatge ha augmentat un 43%, el que suposa que el cost mitjà del m² se situa en 9,85 €.

Davant d’aquestes dades, Esquerra Unida s’ha volgut pronunciar mitjançant el Coordinador Juanjo Martínez, qui ha declarat que «tenint en compte l’atur que es registra a les Illes i que els salaris gairebé no han pujat -de fet, en molts casos han baixat-, és inassumible per a les famílies de les capes populars poder accedir a un habitatge digne.»

«Ha fet falta molt poc temps per demostrar que la Llei de turisme, que regula el lloguer turístic, no funciona, cosa que ja vam denunciar al seu dia. La regulació existent no ajuda a les classes populars a viure millor, per tant, és necessari modificar tant la Llei d’habitatge com la de turisme per tal de facilitar l’accés i la permanència.» ha declarat Martínez.

«Som conscients que hi ha hagut molta gent treballant amb aquestes lleis i que tenen poc temps de vida, però la tendència és la que és i, per tant, hem d’anar polint-les fins que siguin un avenç real per a la majoria social. Sens dubte, aquests canvis han de començar a dissenyar-se ja, perquè es facin efectius el més prest possible, i brindem la nostra ajuda al Govern per tal de desenvolupar-les.» ha finalitzat Martínez.

Share This