ESQUERRA UNIDA ILLES BALEARS (EUIB) PRESENTA UNA AMBICIOSA CAMPANYA QUE TÉ PER COMESA LA LLUITA ECOLOGISTA I LA DEFENSA DEL TERRITORI EN LES BALEARS.

El nom de la campanya és una aposta del Coordinador General Juanjo Martínez, el lema «Que No Ens Fotin La Terra» neix com a inspiració de la campanya estatal d’Esquerra Unida contra la precarietat «Que No Ens Fotin La Vida».

Encara que Balears és una terra assotada per la precarietat i la estacionalidad d’un model turístic neoliberal i salvatge, són els problemes derivats de l’ecologia i el territori els que han estat capaços de produir àmplies mobilitzacions socials.

La precarietat i la destrucció del mitjà podrien entendre’s com a fenòmens distanciats i àdhuc sent problemàtiques especifiques, entenem que el model econòmic és el causant de tots dos desequilibris socials. De manera que queden íntimament lligats els danys que l’economia causa al mitjà natural que ens sosté, i el modus vivendí que ens imposen a les capes populars sumit en la precarietat, i el consum «escombraries» per part d’un Capital voraç i cec que solament persegueix el màxim benefici. Estem pensant al mateix Hotel que ens contracta durant l’estiu, amb sous que ens arriba amb prou feines per cobrir els lloguers, i que es permet el luxe d’estar a peu de Platja, sense control dels seus abocaments, sense capacitat per reciclar les seves escombraries, augmentant sense escrúpols els seus beneficis a costa de «fotre’ns la vida» i de «fotre’ns la terra».

Així doncs, la campanya que No Ens Fotin La Terra s’entén com una variant Balear de la campanya estatal d’IU, amb l’originalitat de resignificar el lema «Que No Ens Fotin La Vida» en acompanyar-ho d’aquest segon «Que No Ens Fotin La Terra», la paraula vida adquireix una segona accepció, ja no és solament «la nostra vida», també fa al·lusió a la vida com a fenomen genèric i integral. I en primer ordre, fa una defensa del territori davant els danys mediambientals que ens succeeixen de manera continuada a les Balears.

La campanya denuncia els principals danys mediambientals causats pel sistema ecològic:

Moll de Ponent, Incineradora Son Reus, Abocaments, Danys al territori (autovies, pàrquings en zones protegides), contaminació de l’aire, danys al subsòl (fracking), destrucció de torrents, els danys a la serra, o la destrucció de posidònia. És a dir, donar un punt de vista integral de l’ecologia política.

Xarxa Activistes Balear: Fem una crida a les associacions i organitzacions Terra Ferida, GOB, Greenpeace, etc. per crear una Xarxa d’Activistes Balears que sigui capaç de construir un bloc comú que aconsegueixi victòries concretes com parar el desdoblament de Llucmajor a Campos.

La Campanya serà coordinada per l’àrea de Territori i Medi ambient d’EUIB, que la seva coordinadora és la també activista de Balears Diu No, Inés Santiago, i el mateix coordinador GeneralJuanjo Martinez, geògraf i activista ecologista.

Es tracta d’una campanya que es projectarà en el temps i anirà obrint les preocupacions més apressants i estratègiques en la lluita ecologista i en defensa del territori. Amb la missió d’aconseguir la visualització que EUIB ha pogut perdre com a avantguarda de la lluita ecologista i pel territori. Lluita que està en l’ADN d’aquest moviment social i polític que representa EUIB.

EUIB proposa la construcció d’una societat sustentada en aquestes polítiques com a acció vertebradora i no com a polítiques adjacents i subsidiàries a estratègies continuistes amb el model econòmic actual. EUIB té un model integral de societat, de model econòmic i ecològic sostenible i viable. On Socialisme i ecologisme no són termes propagandístics, sinó solucions necessàries davant el col·lapse i fracàs del model capitalista que ens advoca a la destrucció del medi natural que ens sosté. #QueNoEnsFotinLaTerra!

Share This